Unge tager mor med til jobsamtalen
- Det sender et meget uheldigt signal til arbejdsgivere, siger ekspert.
Spørgsmålene til en jobsamtale er ikke altid lige lette at svare på, og det får bekymrede mødre til at tage med til jobsamtalen. Det fortæller flere virksomheder, som Metroxpress har været i kontakt med.
Virksomhederne tæller blandt andet HK Hovedstaden, Sommerland Sjælland, Rema 1000, Dansk Arbejdsgiverforening og Coop, der ejer Fakta, SuperBrugsen, Kvickly og Irma, skriver Metroxpress.
Tendensen kan Ole Holdgaard også nikke genkendende til. Han ejer organisationen ‘Ungarbejde.dk’, der formidler job til unge.
Han har tidligere spurgt flere HR-chefer om, hvad de oplever, at unge gør godt og dårligt til jobsamtalen, og her sagde flere chefer, at de havde oplevet, at unge hev forælderen med til samtalen. Noget, som HR-cheferne mente, var det værste, man kunne gøre.
- Ofte sker det, fordi moren gerne vil være sikker på, at forholdene på arbejdspladsen er i orden. Man hører jo engang imellem nogle skrækhistorier om unge i arbejde, der ikke får nok i løn eller arbejder for meget, siger Ole Holdgaard.
Han bliver mindst en gang om måneden ringet op af en mor, der fortæller, at hun har tænkt sig at tage til jobsamtale, men han har frarådet det til alle dem, han har haft i røret.
- Jeg har ikke hørt om én eneste jobsamtale, hvor mor var med, som var en succes.
Også hos Jobindex, HK Hovedstaden, Dansk Arbejdsgiverforening, og Djøf fraråder de, at moren følger i hælene, når den unge skal til jobsamtale.
- Lad være med at tage mor med. Det vil sende et meget uheldigt signal til arbejdsgivere om, at jobansøgeren nok ikke er så moden og selvstændig, som man som arbejdsgiver forventer, siger Mette Knudsen, rådgivningschef i Djøf.